Scandinavisch appelschuim
Ingrediƫnten:
4
zoetzure appels
2 eiwitten
geraspte schil en sap van halve citroen
mespunt zout
4 el. rozijnen
50 gr. suiker
2 el. abrikozenjam
kaneel om te bestrooien
1 zakje geschaafde amandelen
potje rode kersen om te garneren
2 eiwitten
geraspte schil en sap van halve citroen
mespunt zout
4 el. rozijnen
50 gr. suiker
2 el. abrikozenjam
kaneel om te bestrooien
1 zakje geschaafde amandelen
potje rode kersen om te garneren
Bereiding:
Snijd
de geschilde appels in blokjes en kook ze met een bodempje water in
ongeveer 8 minuten gaar. Roer er de geraspte citroenschil, het
citroensap, de rozijnen en de jam door en laat de appelmoes afkoelen.
Rooster de geschaafde amandelen in een droge koekenpan tot ze
beginnen te verkleuren en laat ze op een bord afkoelen.Klop de
eiwitten stijf met het zout en klop er lepel voor lepel de suiker
door. Spatel het stijf geklopte eiwit in twee porties door de
appelmoes.Schep het appelschuim in een dessertschaal, strooi er wat
kaneel over en garneer met rode kersen.