Appelschuim


Scandinavisch appelschuim


Ingrediƫnten:


4 zoetzure appels
2 eiwitten
geraspte schil en sap van halve citroen
mespunt zout
4 el. rozijnen
50 gr. suiker
2 el. abrikozenjam
kaneel om te bestrooien
1 zakje geschaafde amandelen
potje rode kersen om te garneren

Bereiding:


Snijd de geschilde appels in blokjes en kook ze met een bodempje water in ongeveer 8 minuten gaar. Roer er de geraspte citroenschil, het citroensap, de rozijnen en de jam door en laat de appelmoes afkoelen. Rooster de geschaafde amandelen in een droge koekenpan tot ze beginnen te verkleuren en laat ze op een bord afkoelen.Klop de eiwitten stijf met het zout en klop er lepel voor lepel de suiker door. Spatel het stijf geklopte eiwit in twee porties door de appelmoes.Schep het appelschuim in een dessertschaal, strooi er wat kaneel over en garneer met rode kersen.