Ingrediƫnten
Visburgers
Stevige witvisfilet ---------- 250 g.
Rundergehakt ------------- 250 g.
Kleine ui -----------------------------1
Teentje knoflook -------- 1 teentje
Brood ------------------------- 165 g.
Zure room ---------------------90 g.
Bladpeterselie --------- 1 handvol
Tijm ----------------------------1 takje
Nootmuskaat ----------- ¼ theelpl.
Karwijzaad ------------- 1 mespunt
Witte peper ------------ 1 mespunt
Citroenrasp -------------- 1 theelpl.
Bietensalade
Biet------------------------------------1
Aquavit --------------------- 1 eetlpl.
Dille -------------------------- handvol
Kappertjes--------------- 2 theetlpl.
Piment ------------------ 1 mespunt
Mierikswortel ------------ 1 theelpl.
Witte wijnazijn ---------- 2 theelpl.
Boter ------------------------ 1 eetlpl.
Plantaardige olie --------- 2 eetlpl.
Witbrood -------------------4 snede
Port Salut ----------------4 plakken
Werkwijze
Haal de visfilet door de gehaktmolen en draai de molen schoon met
het brood. Heb je geen gehaktmolen snij de vis dan klein met een
scherpmes en verkruimel het brood zo fijn mogelijk. Meng vis en
brood met de gehakt, de gesnipperde ui, knoflook, zure room,
citroenrasp en de fijngehakte kruiden. Dek het mengsel af en zet het
een aantal uur koel weg.
Maak intussen de bietensalade. Kook de biet, ontdoe hem van de
schil en rasp af snij hem grof. Meng de biet met de aquavit,
fingehakte dille, kappertjes, gemalen piment, geraspte mierikswortel
en azijn. Breng de salade op smaak met zout en peper.
Haal vlak voor de bereiding het gehakt uit de koeling en breng het op
smaak met zout. Maak 4 ovale burgers van 1.5 cm dik. Plaats de
ingevette skillet op hoog vuur. Temper het vuur en bak de burgers in
2 x 5 minuten aan beide zijde goudbruin.
Breng de boter, olie en water in een pan aan de kook en haal de pan
van het vuur.
Toast het brood in een andere skillet aan beide zijde. Leg op elk
sneetje een plak Port Salut en de gebakken burger.
Schep er wat bieten salade op en server direct.