Oma's muesli repen

In dit recept zijn marshmallows het sleutel ingrediënt. Het zijn prima tussendoortjes.
Bovendien zijn ze licht, bederven ze niet en zijn ze gemakkelijk uit het vuistje te eten. Bereid ze vervolgens het recept hier onder of rooster ze op een spiesjes boven het kampvuur.

Voor 12 repen Bereiding: 10 min

3 eetlepels margarine
280 gram marshmallows (een pak)
300 gram gemengde noten en rozijnen
100 gram cornflakes of geplofte rijst
250 gram muesli
Thuis:

Smelt in een grote pan de margarine en voeg geleidelijk de marshmallows toe.
Verwarm zacht tot het mengsel volledig is gesmolten.
Roer er de noten, rozijnen, cornflakes of rijst en muesli door en meng alle ingrediënten.
Giet het mengsel op een bakplaat en spreid het gelijkmatig uit.
Laat het 15 minuten staan en snijd het dan in repen.
Verpak elke reep in aluminiumfolie.
Je kunt ze het best binnen vier dagen opeten.
Smakelijke haverkoekjes

Deze smakelijke koekjes zijn zelfs gemakkelijk onderweg te maken, want je hoeft ze niet te bakken. Het enige wat je moet doen is het één en ander mengen en wat water koken.

Voor 12 koekjes Bereiding: 12 minuten

2 eetlepels boter of margarine
25 gram chocolade melkpoeder
150 gram havervlokken
2 eetlepels poedermelk
snufje zout
3 eetlepels pindakaas
70 gram suiker

Thuis:

Verhit 50 ml water in een grote pan. Voeg boter en chocolade poeder toe en breng aan de kook. Voeg de rest van de ingrediënten toe, behalve de suiker, en meng goed.
Vorm er balletjes (ongeveer 12) van, druk ze plat op een plaat en bestrooi ze met suiker. Verpak ze in luchtdichte zakjes en bewaar ze op een koele donkere plek.
Ze blijven ongeveer een week goed. Wil je ze langer bewaren, leg ze dan in de koelkast.
Kampeerders koolsla

Voor 4 tot 6 personen Bereiding: 10 min

1 middel grote kool, fijn gesneden
1/2 komkommer, geschild en in stukjes gesneden
1 middel grote ui, in ringen
1 eetlepel rozijnen, naar keuze (de moeite waard !)
zout en peper naar smaak
250 ml mayonaise
50 ml ongezoet sinaasappelsap

Thuis:

Snij de kool heel fijn, spreid hem uit op een grote bakplaat en droog hem in 5 tot 6 uur in de oven op 55 graden.

In het kamp:

Doe de kool in een kom, giet er water over en laat hem weken. Voeg zoveel water toe als nodig is tot de kool is geweld en giet dan af.
Meng in een grote kom kool, komkommer, ui, rozijnen en zout en peper. Meng de mayonaise met het sinaasappelsap en giet het over het groente mengsel. Hussel de salade goed door. Dien koud op.
Bannock

Bannock is een brood dat eeuwen geleden in Schotland en Ierland is ontstaan.
Emigranten hebben het recept over de hele wereld mee genomen en aangepast. Traditioneel is het een plat ongedesemd brood gemaakt van haver- of gerstemeel dat gebakken werd op een bakplaat of op hete stenen. Verse bosbessen vormen een voortreffelijke aanvulling bij dit brood. Omdat het makkelijk te maken is en er maar weinig ingrediënten voor nodig zijn, is dit al lang een favoriet recept onder reizigers / backpackers, en er bestaan wereld wijd vele varianten van.

Voor 1 brood van 450 gram Voorbereiding: 10 min Bereiding: 10-15 min

500 gram bloem of aardappelmeel
2,5 eetlepels bakpoeder
1 theelepel zout
1 theelepel suiker
klontje boter

In het kamp:

Meng bloem, bakpoeder, zout en suiker. Voeg geleidelijk genoeg water toe voor een dik glad beslag dat de consistentie van slagroom heeft.
Verhit een klontje boter in een grote koekenpan en schenk er genoeg beslag in voor een laag van 2,5 cm. Zet de koekenpan op hete kooltjes, of maak het beslag/deeg iets dikker en zet de pan schuin richting het vuur, of wikkel het deeg om een tak en hou dit boven het vuur.


Bak beide kanten 5 tot 7 minuten tot het brood goudbruin ziet. Controleer of de Bannock helemaal gaar is door in het midden een spies te steken. Blijft er geen deeg aan zitten, dan is het brood gaar.
Scheur het brood in stukken in plaats van het te snijden, bestrijk het royaal met honing of bv bosbessen jam of boter en smul er van.




Gevulde Forel

Ben je een succesvolle hengelaar, dan kun je dit misschien zelf bij elkaar vissen. Is dat niet zo, dan zul je de vis moeten kopen. De basilicum en rozemarijn geven de vis een heerlijke smaak. Als de vis op een vuur wordt gekookt, is hij gaar wanneer hij gemakkelijk van de graat loslaat. 

Voor 4 personen Voorbereiding: 15 min Bereiding: 15 min

4 middelgrote forellen
4 teentjes knoflook, uitgeperst
2 citroenen, 1 gehalveerd en 1 in 8 plakjes
4 blaadjes verse basilicum
4 twijgjes verse rozemarijn
zout en peper naar smaak

In het kamp:
Stook de gril / kampvuur op tot middelhoog vuur.
Maak de vis schoon en snijd er de koppen af.
Doe 1 schijfje citroen, 1 teentje knoflook, een blaadje basilicum en een twijgje rozemarijn in de buikholte van iedere vis. Breng op smaak met zout en peper. Wikkel iedere vis in aluminiumfolie en laat hem direct op het vuur in 15 tot 18 minuten gaar worden.
Je kunt de vis ook in een grote koekenpan bakken. De forel is gaar wanneer het vlees loslaat van de graat.
Verwijder de rozemarijn voor het opdienen en leg stukken citroen op elk bord.

Hawaiian Shrimp and Rice

Say Aloha to Hawaiian Shrimp and Rice. Dried pineapple and a pinch of coconut add just the right touch of tropical sweetness to this backpacking meal.


Ingredients:
  • 1/4 cup shrimp, dried
  • 1/8 cup pineapple, dried
  • 1/8 cup bell peppers, assorted colors, dried
  • 1/2 tsp coconut, dried
  • 1/2 cup dried or instant rice
  • 1 cup water
To learn more about dehydrating shrimp, peppers, and pineapple for this recipe, review the dehydrating meatdehydrating vegetables, or dehydrating fruit pages.

At Home:
Dehydrate white or brown rice by pre-cooking and drying it using vegetable broth or use instant rice.
Pack dried pineapple and coconut flakes in separate small plastic bags. Enclose with other ingredients in plastic bag.
Variation: Substitute dried ham for shrimp.
On the Trail:
Combine all ingredients with water in pot and soak for five minutes. Light stove, bring to boil, and cook for one more minute. Insulate pot and wait ten minutes.