Gevulde Forel
Ben je een succesvolle hengelaar, dan kun je dit misschien zelf bij elkaar vissen. Is dat niet zo, dan zul je de vis moeten kopen. De basilicum en rozemarijn geven de vis een heerlijke smaak. Als de vis op een vuur wordt gekookt, is hij gaar wanneer hij gemakkelijk van de graat loslaat.
Voor 4 personen Voorbereiding: 15 min Bereiding: 15 min
4 middelgrote forellen
4 teentjes knoflook, uitgeperst
2 citroenen, 1 gehalveerd en 1 in 8 plakjes
4 blaadjes verse basilicum
4 twijgjes verse rozemarijn
zout en peper naar smaak
In het kamp:
Stook de gril / kampvuur op tot middelhoog vuur.
Maak de vis schoon en snijd er de koppen af.
Doe 1 schijfje citroen, 1 teentje knoflook, een blaadje basilicum en een twijgje rozemarijn in de buikholte van iedere vis. Breng op smaak met zout en peper. Wikkel iedere vis in aluminiumfolie en laat hem direct op het vuur in 15 tot 18 minuten gaar worden.
Je kunt de vis ook in een grote koekenpan bakken. De forel is gaar wanneer het vlees loslaat van de graat.
Verwijder de rozemarijn voor het opdienen en leg stukken citroen op elk bord.