Kampeerders koolsla

Voor 4 tot 6 personen Bereiding: 10 min

1 middel grote kool, fijn gesneden
1/2 komkommer, geschild en in stukjes gesneden
1 middel grote ui, in ringen
1 eetlepel rozijnen, naar keuze (de moeite waard !)
zout en peper naar smaak
250 ml mayonaise
50 ml ongezoet sinaasappelsap

Thuis:

Snij de kool heel fijn, spreid hem uit op een grote bakplaat en droog hem in 5 tot 6 uur in de oven op 55 graden.

In het kamp:

Doe de kool in een kom, giet er water over en laat hem weken. Voeg zoveel water toe als nodig is tot de kool is geweld en giet dan af.
Meng in een grote kom kool, komkommer, ui, rozijnen en zout en peper. Meng de mayonaise met het sinaasappelsap en giet het over het groente mengsel. Hussel de salade goed door. Dien koud op.