Kruiden / Hoest: Dennenappellikeur

Dennenappellikeur


Na een wandeling in het bos thuisgekomen met een aantal groene denappels die waarschijnlijk door de eekhoorntjes uit de boom zijn geknaagd.


Daar kan een likeur van gemaakt worden, volgens het artikel lekker, origineel en een Godendrank!
Omdat ik 'slechts' 4 kleine kegeltjes heb, kan ik helaas geen liter maken.

Ik gebruikte:
  • 4 jonge, groene denappels (alle soorten komen in aanmerking)
  • 200 ml jenever
  • 6 klontjes suiker

Werkwijze:
Spoel de denappels goed af met water, leg ze in een glazen pot met de suiker en overgiet met de jenever.
Zet het 30 dagen op een donkere plek.
(Dek de schaal / pot af i.v.m. stof)


Je kunt het zo drinken of verdunnen door na 30 dagen de denappels één nacht in een kom met koud water te leggen. Ze moeten nèt onderstaan. De volgende dag dit water bij de likeur gieten.
De likeur eventueel nog verder verdunnen met water of meer suiker toevoegen als je dat lekker vindt.

Je kunt de likeur  ook sterk verdunnen en opwarmen, dit is dan een goed middel tegen de hoest.

Tip 1
Als je handen onder de hars zitten kun je dit makkelijker verwijderen als je je handen eerst insmeert  met margarine en daarna past wast met zeep.

Tip 2
De denappels oogsten bij volle maan geeft meer hars in de likeur omdat  ze dan iets meer openstaan.