Appelschillenthee
Mijn
dagelijkse appel (an apple a day keeps the doctor away,
ja.........was het leven maar zo eenvoudig), eet ik graag geschild, maar op sommige kille, sombere dagen maak ik er een schillenthee van.
Je
kunt het klokhuis er gewoon bij doen en ook een kaneelstokje. Ik
gebruik trouwens liever kaneelpoeder, Ik vind het zo zonde van m'n stokje. (lees: te duur)
Laat
het wel lang trekken, eigenlijk hoe langer hoe lekkerder. Een
thermosfles is dan handig.
Drink
hem, gezoet met honing, en als je dat lekker vindt kan er ook een
drup citroensap door. Een echte verwarmende herfstthee. Wel is het
bij deze thee verstandig om een biologische, onbespoten appel te
gebruiken. Je kan de thee ook zetten van gedroogde schillen. En krijg
je niet alles op? Koud is het ook erg lekker.
En
deze thee is niet alleen maar lekker, de appel heeft nog meer
eigenschappen. Het is goed voor je maag en nieren, het werkt hierop
stimulerend. Mensen met jicht en reuma zouden dus eigenlijk elke dag
een kopje moeten drinken. Ook wordt er gezegd dat appelthee het
denkvermogen ondersteunt.
En
heb je last van diarree? Rasp dan eens een appel en giet hier 250 ml.
heet (niet kokend) water over en laat het ongeveer 15 minuten trekken
voor je het zeeft. Drink hiervan 3 kopjes per dag.