Bruine bonen wekken
Bonen
wekken
Je
maakt ze zo:
-week
de droge bonen een nacht
-kook
de bonen gaar
-in
een weckfles, zoveel als je nodig hebt
-ruim
1 uur rond de 100 graden wecken
De
kracht van peulvruchten ligt in hun vermogen het cholesterol in het
bloed te verlagen, hartkwalen te bestrijden, de bloedsuikerspiegel te
stabiliseren en zwaarlijvigheid, constipatie, diverticulose, hoge
bloeddruk en diabetes type 2 tegen te gaan. Bovendien verminderen ze
het risico op kanker.
Maar
ja, die darmgassen hè?
De
winderigheid die peulvruchten opwekken wordt veroorzaakt doordat de
bacteriën de onverteerbare resten aanvallen die in de ingewanden
achter blijven.
Enkele
tips om dit te verminderen:
*Eet
regelmatig kleine hoeveelheden peulvructen. Het lichaam raakt eraan
gewend en er zullen minder problemen zijn.
*Laat
de bonen weken voordat ze gekookt worden. Kook droge bonen eerst in
wat water gedurende 2 tot 3 minuten, laat ze enkele uren of een nacht
weken, ververs dan het water en kook ze gaar. Hierdoor komt een groot
gedeelte van de onverteerbare koolhydraten vrij en zijn ze lichter
verteerbaar. (al gaat er op deze manier wel wat vitamine verloren)