Wekken / Bruine bonen

Bruine bonen wekken


Bonen wekken 
Je maakt ze zo:

-week de droge bonen een nacht
-kook de bonen gaar
-in een weckfles, zoveel als je nodig hebt
-ruim 1 uur rond de 100 graden wecken 

De kracht van peulvruchten ligt in hun vermogen het cholesterol in het bloed te verlagen, hartkwalen te bestrijden, de bloedsuikerspiegel te stabiliseren en zwaarlijvigheid, constipatie, diverticulose, hoge bloeddruk en diabetes type 2 tegen te gaan. Bovendien verminderen ze het risico op kanker.

Maar ja, die darmgassen hè?
De winderigheid die peulvruchten opwekken wordt veroorzaakt doordat de bacteriën de onverteerbare resten aanvallen die in de ingewanden achter blijven. 

Enkele tips om dit te verminderen:
*Eet regelmatig kleine hoeveelheden peulvructen. Het lichaam raakt eraan gewend en er zullen minder problemen zijn.        

*Laat de bonen weken voordat ze gekookt worden. Kook droge bonen eerst in wat water gedurende 2 tot 3 minuten, laat ze enkele uren of een nacht weken, ververs dan het water en kook ze gaar. Hierdoor komt een groot gedeelte van de onverteerbare koolhydraten vrij en zijn ze lichter verteerbaar. (al gaat er op deze manier wel wat vitamine verloren)