Aardappels wekken
Klinkt
zinloos hè? Aardappels zijn immers prima te bewaren in een donkere,
koele kelder of schuur. Toch vind ik het erg handig om een aantal
wekglazen met deze aardappels te hebben. Soms lopen geplande
voorbereidingen voor het (avond)eten in de war, soms is er plots een
mee-eter en soms lust iedereen dat wat de pot schaft behalve één
persoon. Dan zijn opgebakken aardappels zo gemaakt want deze inhoud
is al gaar.
Je
gebruikt vastkokende aardappels, ze worden 10-15 minuten voorgekookt
in licht gezouten water en na afkoelen in de glazen gedaan.
Overgieten met vers gekookt water met iets zout en 90 minuten geweckt
bij 100 graden. Dat is erg lang, vooral als je maar 1 pot maakt. Zelf
heb ik een wekketel waar 8 glazen gelijk in kunnen dus dan valt de
kooktijd per glas wel mee.
Als
je wilt kun je de aardappels ook met schil inmaken.